به گزارش روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق استان همدان، میزان الگوی مصرف اینگونه است که برای مشترکان عادی ماهانه ۳۰۰ کیلووات ساعت مصرف برق در ماه و الگوی مصرف برای ماههای گرم است و ۶۰۰ کیلووات ساعت برای دو ماه مصرف است، حال اگر مشترکی کمتر از این عدد مصرف کند، خوشمصرف و بالاتر از این عدد باشد، پرمصرف محسوب میشود.
البته این یک قاعده کلی است و الگوی مصرف برق در مناطق گرمسیر یا عادی متفاوت بوده و بستگی به نوع آب و هوای مناطق مختلف، این الگوها تعیین شده است.
آمار و ارقام حاکی از آن است که ۱۰ درصد از مشترکان جزء پرمصرفها هستند و با توجه به اینکه برای تولید برق باید سوخت گاز مصرف شود، این گروه از مشترکان با مصرف بیشتر برق، نه تنها باعث آلودگی بیشتر محیط زیست میشوند، بلکه یارانه بیشتری را هم به خود اختصاص میدهند. یک درصد از مشترکان برق که در بالاترین رده مصرفی قرار دارند، به اندازه ۱۰ درصد مشترکان کم مصرف کشور برق مصرف میکنند.
*رشد یک درصدی پیک مصرف برق
در این راستا شیرزاد جمشیدی، معاون بهرهبرداری و امور دیسپاچینگ شرکت توزیع برق استان همدان با بیان اینکه پیک مصرف برق در سال گذشته 687 مگاوات بود که امسال با رشد حدود یک درصدی به 694 مگاوات رسیده است، عنوان کرد: در طول چهار سال گذشته نیز میانگین رشد پیک مصرف حدود 1.8 درصد بوده است.
وی با اشاره به اینکه پیشبینی شرکت توزیع برق برای پیک مصرف برق امسال 723 مگاوات بود، ادامه داد: پیک مصرف امسال در 30 تیرماه رخ داد که خوشبختانه با کمک مردم، کشاورزان و صنایع، استان همدان در تمام طول مدت تابستان همواره در منطقه سبز مصرف کشوری قرار گرفت.
*امسال خاموشی با برنامه نداشتیم
جمشیدی درباره قطعی برق در تابستان امسال نیز بیان کرد: امسال به هیچ وجه خاموشی با برنامه که ناشی از کمبود باشد، نداشتهایم و قطع برق فقط در حد تعمیرات پیشگیرانه و اتفاقات بوده است که از قبل نیز به مردم اعلام کرده بودیم.
وی با بیان اینکه هرچند از پیک مصرف عبور کردهایم اما لازم است تا مردم همچنان مثل قبل به صورت بهینه مصرف کنند، یادآور شد: ساعات پیک مصرف روزانه از ساعت 12 تا 17 و شبها از ساعت 20 تا 23 است که از مردم تقاضا داریم تا در این ساعات از وسایل پرمصرف مثل ماشین لباسشویی، ماشین ظرفشویی و اتو استفاده نکنند.
*سرقت کابل و تجهیزات روند نزولی دارد
جمشیدی درباره وضعیت سرقت کابل و تجهیزات در سطح استان همدان نیز گفت: سرقت کابل و تجهیزات متأسفانه در سطح استان وجود دارد اما با انجام اقدامات پیشگیرانه مثل تعویض شبکههای سیم مسی با کابل خودنگهدار، ایجاد صعوبت و عدم دسترسی راحت به پستهای زمینی وهمچنین برگزاری نشستهای متعدد با فرماندهان نظامی استان و شهرستان ها تلاش کردهایم تا میزان این سرقتها را کاهش دهیم.
وی ادامه داد: سرقت کابل و تجهیزات در جنوب استان بیشتر از سایر نقاط است که با همکاری نیروهای انتظامی و دیگر ارگانها، خوشبختانه در ماههای اخیرسرقت کابل در این منطقه نیز مانند کل استان روند نزولی داشته است.
معاون بهرهبرداری و امور دیسپاچینگ شرکت توزیع برق استان همدان با بیان اینکه علاوه بر سرقت کابل و تجهیزات، سرقت انرژی نیز در سطح استان داریم، اظهار کرد: سرقت انرژی در دستکاری لوازم اندازهگیری و کنتور است که مشاورین و واحد حقوقی شرکت توزیع برق استان به خوبی این سرقتها را شناسایی کرده و به دادگاه معرفی میکنند و دادگاه نیز با جدیت و شدت برخورد میکند.
*4 درصد همدانیها پرمصرف هستند
لیدا یوسفی، مدیر دفتر مدیریت مصرف برق شرکت توزیع نیروی برق استان همدان نیز با بیان اینکه در پنج ماهه ابتدای امسال 4 درصد از مشترکین استان همدان پر مصرف بودهاند، اظهار کرد: مشترکینی که بیش از 300 کیلووات ساعت در ماه مصرف دارند، بالای الگوی مصرف هستند و به عنوان مشترک پرمصرف شناخته میشوند که البته مشترکینی که سال قبل مصرف آنها بالای الگو بوده اما امسال پایینتر از الگو مصرف کنند، از تخفیف برخوردار میشوند.
وی درباره اقدامات صورت گرفته برای مدیریت مصرف برق در استان همدان عنوان کرد: توزیع بروشور، پخش کلیپ و پیام مدیریت مصرف از صداوسیمای مرکز استان، نصب بنر طرحهای کاهش پیک مصرف در تابستان در روستاهای بزرگ و مساجد آنها، نصب بنر طرحهای وِیژه صنایع در شهرک های صنعتی، نصب بنر در ادارات برق شهرستان ها و اطلاعرسانی طرحهای کاهش پیک برای مشترکین خاصی که میتوانند با شرکت توزیع برق همکاری کنند و از تخفیف برخوردار شوند و بازدید از واحدهای تجاری از جمله اقدامات برای مدیریت مصرف برق در استان بوده است.
یوسفی افزود: همچنین جمعآوری لامپهای پرمصرف، معرفی لامپ LED، بازدید از واحدهای صنعتی، برگزاری جلسات آموزشی و سمینار، استفاده از ظرفیت مساجد و ائمه جماعت برای مطرح کردن مسائل مربوط به صرفهجویی، مصاحبه رادیویی درباره وسایل پرمصرف برقی و معرفی پیک تابستان و ساعات اوج مصرف، قرار دادن شعارهای مدیریت مصرف در ایستگاههای اتوبوس و بر روی اتوبوسها و نازل بردهای پمپ بنزینها، آموزش راهکارهای صرفه جویی با نمایشهای شاد در مهد کودکها و بازدید دانشآموزان از موزه برق از دیگر جمله اقدامات بوده است.
*مدیریت مصرف برق در ادارات
وی درباره مدیریت مصرف برق در ادارات نیز بیان کرد: راهکارهای صرفهجویی انرژی از طریق استانداری برای ادارات فرستاده و از ادارات خواسته شد تا در ساعات اوج مصرف بار سرمایشی خود را کاهش دهند همچنین اکیپهای بازدید از ادارات برای تهیه چک لیست انرژی وجود داشت و به طور کلی ادارات رصد میشدند و هر هفته به استانداری گزارش میشد.
یوسفی با اشاره به اینکه صنایع نیز در طرحهای تشویق محور با شرکت توزیع برق استان همدان همکاری داشتهاند، اظهار کرد: صنایع طبق تفاهمنامهای که با شرکت توزیع برق منعقد میکردند، در ساعات مشخص شده مصرف خودشان را کاهش میدادند که پاداش این صنایع محاسبه و در پایان طرح به آنها تخفیف داده میشود.
انتهای پیام/
|