به گزارش روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق استان همدان، وزیر نیرو در سفر یک روزه خود به استان همدان پروژههای توسعهای شرکتهای توزیع نیروی برق سراسر کشور به ارزش بیش از ۲ هزار میلیارد تومان را به صورت همزمان از طریق ویدئو کنفرانس در سالن جلسات شرکت توزیع نیروی برق استان همدان افتتاح کرد.
رضا اردکانیان در این مراسم با بیان اینکه دی ماه پر حادثه طی شد و وارد بهمن ماه پرخاطره شدیم، گفت: به خاطر داشتن ملتی هوشمند و یکپارچه خدا را شاکر هستیم.
وی با گرامیداشت ایام فاطمیه و طلب توفیق برای عزاداریها در این ایام و گرامیداشت یاد شهدای اخیر به ویژه سپهبد شهید «حاج قاسم سلیمانی» و همرزمانش و شهدای حادثه کرمان و سانحه هوایی که ملت ایران را داغدار کرد، گفت: قطار پویش «هر هفته الف –ب – ایران» در هفته سیزدهم به همدان رسید.
وزیر نیرو با بیان اینکه همدان یادآور احساس آرامش است و این آرامش به مدد مجموعه تحولات در استان طی سالهای اخیر رخ داده است، گفت: رقابت و مسابقه با یکدیگر برای کسب رضایت مردم بیانگر این آرامش است.
وی با بیان اینکه امان از وقتی که در اثر غفلتها این رقابت برای افزایش میزان نارضایتی و بیتوجهی به داشتهها باشد، اظهار داشت: مأموریت اصلی آن است که در عین تلاش برای پر کردن حفرهها با نگاه به داشتهها و پردازش آنها افزایش رضایتمندی در جامعه دنبال شود و جامعه را تاب آور کرد.
اردکانیان با بیان اینکه باید فضای همکاری و هماهنگی و همدلی ایجاد شود، به موضوع تأمین انرژی برای استان همدان و تأمین منبع مطمئن و پایدار آب شرب با در نظر گرفتن منابع مالی اشاره کرد و گفت: این موارد در وزارت نیرو مورد توجه است و ساز و کارهای خوبی برای آن دیده شده است.
*صرفه جویی ۸ میلیون مترمکعب آب در سطح کشور
وی با بیان اینکه درصدد هستیم از محل لایحه بودجه ۹۹ راهکارهای مناسبتری تدارک ببینیم، گفت: در بخش آب جدا از آب شرب که در اولویت است گشایشهایی در زمینه تأمین آب صنایع صورت گرفته و اصلاحیهای برای دستورالعمل مواد ۲۷ و ۲۸ مربوط به آبهای زیرزمینی صادر شده که در پی آن ۸ میلیون مترمکعب آب در سطح کشور با پر کردن چاههای غیرمجاز و مواردی از این دست صرفهجویی شد و به صنایع کشور اختصاص یافت.
وزیر نیرو با بیان اینکه برای تأمین آب صنایع استان همدان ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار مترمکعب تخصیص آب زیرزمینی از محل صرفهجویی و اجرای طرحهای تعادل بخشی صورت گرفته و به استان همدان ابلاغ شده است، گفت: ۳ میلیون مترمکعب پساب هم برای منطقه ویژه تأمین شده و ۶۰۰ هزار متر مکعب هم برای پتروشیمی هگمتانه لحاظ شده است.
وی با بیان اینکه توسعه استان مستلزم تأمین آب و انرژی کافی و اصلاح شیوههای مصرف است، گفت: از مدیران اجرایی استان همدان برای پشتیبانی از بخش آب و برق قدردانی میکنم.
اردکانیان با بیان اینکه امروز ۳ پروژه مهم نیروگاه خورشیدی ۷ مگاواتی، نیروگاه مقیاس کوچک و مجموعه پروژههای شبکه توزیع برق استان همدان با ۱۶۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری افتتاح شد، گفت: امسال ۴ هزار و ۳۰۰ پروژه مهم را در بخش توزیع صنعت برق افتتاح کردیم و ۷۲۱ هزار مشترک جدید به خانواده برق کشور اضافه شد.
وی با بیان اینکه این مشترکان در روستای بدون برق، صنعت، کشاورزی و واحدهای تجاری به مجموعه اضافه شدند و در حال حاضر ۳۸ میلیون مشترک داریم، گفت: طرحهای اصلاح و بهینهسازی شبکه برق با اعتبار ۲ هزار میلیارد تومان اجرا شده و صورت گرفته است.
*۲۲۷ پروژه بزرگ در پویش «هرهفته - الف –ب – ایران» افتتاح میشود
وزیر نیرو گفت: تا پایان امسال ۲۲۷ پروژه بزرگ در پویش «هرهفته - الف –ب – ایران» با ۳۳ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری افتتاح خواهد شد.
وی افزود: پویش «هرهفته - الف –ب – ایران» همان کاری است که دستگاهها در حال انجام هستند اما به منظور نظمدهی به کارها و با هدف مشخصی صورت میگیرد.
اردکانیان با بیان اینکه ایران کشوری ثروتمند است و با این پویش در شرایط سخت اقتصادی و تحریمها میتوانیم نشان دهیم که چرخهای عمرانی کشور در حال چرخش است و متوقف نمیشود، گفت: این پویش تا پایان امسال ادامه خواهد یافت و سال آینده پویش اصلاح مصرف در فرصت تحریم را آغاز میکنیم.
وی با بیان اینکه اصلیترین چالش ما در عرصه مصرف است چرا که جامعه خوش مصرفی نیستیم، گفت: اگر خوش مصرف شویم دنیا دیگر نمیتواند حرفی از تحریمها با ما بزند و جامعهای که از منابع حیاتی خود به درستی استفاده کند تابآور خواهد شد و از خود ضعف نشان نمیدهد.
وزیر نیرو با بیان اینکه این پویش به خاطر محدودیت منابع و محدودیت فروش نفت و شرایط تحریمی رونق گرفته تا جامعه قوی و تابآور داشته باشیم، گفت: جامعه باید قدر منابع خود را بداند و در وزارت نیرو به عنوان دستگاهی که بیشترین سطح تماس با مردم را دارد به این موضوع توجه داریم.
وی با بیان اینکه با مشارکت مردم میتوانیم نقش تعیین کننده در اصلاح مصرف داشته باشیم، گفت: باید وظیفه اصلی خود را در این زمینه به درستی انجام دهیم.
اردکانیان از تلاش برای برقی کردن موتورسیکلتها خبر داد و با بیان اینکه باید زیرساختهای لازم را برای برقی کردن موتورسیکلتها در کلانشهرها فراهم کنیم، گفت: سطح انتشار مواد آلاینده موتورسیکلتها به مراتب بیشتر است و صرفه اقتصادی نیز در این اقدام است.
وی با بیان اینکه برای تغییر مصرف انرژی یک میلیون عدد کولرگازی اقدام خواهد شد، گفت: طی سه سال با مشارکت سازندگان داخلی و حمایت سازمان برنامه و بودجه این کار را انجام میدهیم چرا که هزینه کارکردن با کولرهای غیر استاندارد بالاست.
وزیر نیرو با اشاره به افتتاح ۴ هزار و ۲۹۷ پروژه توسعهای توزیع برق کشور بهطور همزمان گفت: اعتبار این پروژهها یک هزار و ۹۱۲ هزار و ۴ دهم میلیارد تومان بود که از طریق ویدئو کنفرانس بهطور همزمان افتتاح شد.
وی اضافه کرد: با افتتاح این تعداد پروژه، علاوه بر افزوده شدن ۷۲۱ هزار مشترک جدید خانگی، صنعتی و کشاورزی، ظرفیتهای اتوماسیون و هوشمندسازی بخش برق توسعه یافته و منجر به کاهش خاموشیها، پایداری بیشتر شبکههای برق و رفع سریع خرابیهای شبکه خواهد شد.
* ۷۲۱ هزار مشترک جدید به شبکه برق کشور اضافه شد
معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر گفت: با بهرهبرداری از طرحهای پویش «هر هفته الف-ب-ایران» شرکت توزیع نیروی برق کشور، ۷۲۱ مشترک جدید به مشترکان شبکه توزیع نیروی برق اضافه شد.
غلامعلی رخشانیمهر افزود: اولویت نخست شرکت توانیر اجرای طرح تحول دیجیتال است؛ این طرح در کشور آغاز شده و تحول زیادی در توزیع نیروی برق ایجاد میکند.
وی با اشاره به اینکه در طرحی زمینه برقی کردن خودروها در کلانشهرها آغاز شده است، اظهار داشت: در فاز نخست این طرح، موتور سیکلتهای شهر و استان تهران و البرز برقی میشوند.
معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر عنوان کرد: این طرح شامل ۲۴ برنامه است و به مدت ۲ سال بر اساس طرح هوشمندسازی انجام میشود.
وی بیان کرد: در راستای اجرای طرح حذف قبضهای کاغذی، ۳۶ میلیون شماره تلفن همراه مشترکان در سامانه شرکت توزیع نیروی برق کشور ثبت شده است.
رخشانیمهر گفت: رکن نخست هوشمندسازی کارفرمایان، و رکن دوم آن شرکت توزیع نیروی برق است.
وی با بیان اینکه طرحهای هوشمندسازی این شرکت مطابق با آخرین فناوری روز دنیا اجرا میشود، اظهار داشت: طرح قبض سبز در راستای طرح تحول دیجیتال، امسال آغاز و بر اساس آن بخشی از مطالبات معوق مشترکها نیز وصول شد.
معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر بیان کرد: این طرح موجب شد مدل سنتی کسب کار کنار گذاشته شود و به سمت مدلهای نوین حرکت کنیم.
وی افزود: ماه گذشته پنج میلیون مشترک از طریق روش های نوین، هزینه های برق مصرفی خود را پرداخت کردهاند.
رخشانیمهر با اشاره به اینکه نصب کنتورهای هوشمند موجب ارایه اطلاعات مصرف به مشترکان برق میشود، ادامه داد: در طرح فهام تا پایان سال آینده پنج میلیون مشترک از کنتور هوشمند برق بهرهمند میشوند.
* انتقال پساب فاضلاب شهر همدان به نیروگاه شهید مفتح
استاندار همدان نیز با بیان اینکه امروز ۲ نیروگاه با هزینه کرد ۱۲۰ میلیارد تومان در استان همدان به بهرهبرداری رسید، گفت: خواست عمومی مردم شهر همدان تأمین منبع مطمئن و پایدار آب شرب است.
سیدسعید شاهرخی با یادآوری اینکه هر هفته چند طرح حوزه برق و طرحهای مؤثر در زندگی مردم در حوزه وزارت نیرو بهرهبرداری میشود که شایسته تقدیر است، افزود: یکی از ملزومات محقق شدن سرمایه گذاری و استقرار واحدها و صنایع، تأمین برق مورد نیاز واحدهای صنعتی است.
وی با اشاره به اینکه انتقال پساب فاضلاب شهر همدان به نیروگاه شهید مفتح با اجرای لوله گذاری به طول ۴۴ کیلومتر، موجب نجات دشت کبودراهنگ شد، گفت: تخصیص ۳ میلیون متر مکعب آب به منطقه ویژه جهان آباد فامنین نیز مشکل آب دو پتروشیمی را حل کرد.
استاندار همدان اقدامات وزارت نیرو در بخش آب و برق را قابل تقدیر دانست و با بیان اینکه در طرح بزرگ «الف_ب ایران»، هر هفته چند پروژه ملی و استانی در کشور افتتاح میشود، اظهار داشت: آغاز به کار سد گرین نهاوند، واگذاری سد خرمرود تویسرکان به بخش خصوصی و در آستانه بهرهبرداری و افتتاح قرار گرفتن سد نعمتآباد از جمله اقداماتی است که وزارت نیرو انجام دادهاست.
وی با بیان اینکه بهرهبرداری آب شرب بهداشتی و فاضلاب که با ارتقا مناطق تحت پوشش از ۵۰ درصد به ۷۰ درصد صورت گرفته از تلاشهای وزارت نیرو در دولت تدبیر و امید است، گفت: خواست عمومی مردم همدان تأمین منبع مطمئن و پایدار آب شرب است که انتظار میرود وزیر نیرو به این مهم توجه ویژه داشته باشد.
شاهرخی با تاکید بر اینکه با توجه به چشمانداز برنامه توسعه استان همدان استقرار صنایع از اهمیت ویژهای برخوردار است، یکی از نیازهای ضروری صنایع در سطح استان را تأمین برق خواند و گفت: این موضوع چالشهای جدی در استان و سطح شهرستان از جمله شهرستان ملایر ایجاد کرده که توجه ویژه وزیر نیرو را میطلبد.
وی اضافه کرد: بر اساس برنامه توسعه استان که منطبق بر برنامه ششم توسعه و تأکیدات رئیس جمهور است، استقرار صنایع و تأمین زیرساختها از جمله آب و برق از اهمیت ویژهای برخوردار است.
استاندار همدان با تاکید بر اینکه رقم پیشبینی شده برای طرح انتقال آب به همدان نمیتواند آب آشامیدنی را در کوتاه مدت به همدان برساند، گفت: از وزارت نیرو انتظار میرود علاوه بر پیشبینی اعتبار مناسب، برنامه زمانبندی برای اجرای این طرح پیش بینیشود تا از چالشهای احتمالی پیشگیری شود.
وی یادآور شد: یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری در بخش معدن در جوکار ملایر سرمایه گذاری شده که علاوه بر این محل دیگر شهرکهای صنعتی نیز نیازمند برق هستند.
* هزینهکرد ۷۰۰ میلیاردتومانی همدان برای ایجاد نیروگاههای خورشیدی
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان نیز با اشاره به افتتاح نیروگاه خورشیدی کبودراهنگ گفت: امروز ۲ نیروگاه خورشیدی با هزینهای بالغ بر ۱۲۰ میلیارد تومان در استان همدان افتتاح شد.
محمدمهدی شهیدی با بیان اینکه با اضافه شدن این ۲ نیروگاه، مجموع نیروگاههای خورشیدی استان همدان به عدد ۶ رسید، گفت: همدان مقام نخست این بخش کشور را کسب کرده است.
وی بابیان اینکه تاکنون ۱۳۰ مگابایت پروانه ساخت نیروگاه صادر شده است که به دلیل مشکلات تجهیزات این پروانهها به صورت کامل به بهرهبرداری نرسیدهاند، گفت: استان همدان در مجموع ۷۰۰ میلیارد تومان در بخش نیروگاههای خورشیدی هزینه کرده است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان شهرستان ملایر را ازجمله مناطق بحرانی صنعت برق خواند و بابیان اینکه با هزینه ۵ میلیارد تومانی شرکت توزیع نیروی برق استان، مشکلات موجود در این شهرستان حل شد، گفت: تاکنون شرکت توانیرو استان همدان ۲ میلیارد تومان به بخش خطوط بحران اصلاح شبکه اختصاص داده است.
وی در رابطه با سند توسعه استان همدان نیز عنوان کرد: برق همدان در بخش روستاها ۳۴ میلیارد تومان تا سال ۹۷ هزینه کرده است.
شهیدی با اشاره به شناسایی ۷۳۷ هزار نفر مشترک برق استان همدان در سال گذشته، گفت: سال گذشته ۱۸ هزار کیلومتر تأمین برق صورت گرفته و در بخش تلفات انرژی از میانگین کشوری کمتر بودهایم.
انتهای پیام/
|