به گزارش روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق استان همدان، لیدا یوسفی با اشاره به كاهش دما و افزایش مصرف گاز در سطح كشور اظهار داشت: رشد مصرف گاز طبیعی خانگی بسیار بیش از حد انتظار بوده و این موضوع موجب كمبود سوخت نیروگاهها و کاهش سهم آنها از انرژی گاز شده است.
وی افزود: باید توجه داشته باشیم که سوخت اول اغلب نیروگاههای کشور گاز طبیعی است و در صورت در دسترس نبودن این نوع سوخت به میزان کافی، نیروگاهها از سوخت مایع به عنوان جایگزین استفاده میکنند.
مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع نیروی برق استان همدان با تأکید بر ضرورت صرفهجویی در مصرف انرژی ادامه داد: صرفهجویی تنها 10 درصد در مصرف گاز طبیعی و برق توسط مشترکین، بدون اینکه سطح رفاه خانواده را کاهش دهد، شرایط فعلی را به شکل مناسبی تعدیل خواهد کرد.
یوسفی تصریح کرد: ضروری است تمام مشترکین خانگی و تجاری در مصرف گاز و برق صرفهجویی کنند و بار وسایل گرمایشی و تجهیزات برقی خود را كاهش دهند تا در این روزهای سرد سال شاهد اعمال مدیریت بار نباشیم.
وی با بیان اینکه محدوده دمای آسایش در فصل زمستان 20 تا 23 درجه سانتیگراد است، گفت: با استفاده از یک دماسنج ساده میتوان دمای ساختمان را طوری کنترل کرد که از این بازه خارج نشود.
مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع نیروی برق استان همدان همدان با اشاره به ضرورت رعایت مدیریت مصرف انرژی در روزهای زمستانی افزود: با توجه به محدودیت سوخت، صرفهجویی در تمامی ساعات اهمیت دارد و باید با حذف مصارف غیرضروری به مصرف برق خود دقت کافی داشته باشیم.
وی با بیان اینکه مشترکین برای این کار کافی است نکات سادهای را رعایت کنند، گفت: استفاده بیشتر از نور روز و کاهش زمان روشن بودن لامپها و جلوگیری از روشن ماندن چراغهای محوطه در طول روز از جمله این نکات است.
یوسفی با تأکید بر جایگزینی لامپهای رشتهای با لامپهای كم مصرف و ال ای دی افزود: در محیطهایی که حضور موقت و کوتاه است مانند راه پله، آسانسور و پاگردها بهتر است از چراغهای سنسوردار و حساس به حرکت استفاده شود.
مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع نیروی برق استان همدان اضافه کرد: توجه به برچسب انرژی هنگام خرید وسایلی همچون یخچال، ماشین لباسشویی و غیره و جلوگیری از هدر رفت انرژی با درزبندی مناسب دربها و پنجرهها و بستن دریچههای فنها و کولرها نیز از دیگر راهکارهای صرفهجویی است.
وی خاطرنشان کرد: برق و گاز طبیعی دو حاملهای انرژی با ارزش و تأثیرگذاری در رفاه خانوادهها هستند و با رعایت نکات صرفهجویانه در مصرف این دو انرژی ارزشمند، باید برای نسلهای آینده هم حفظ شوند.
یوسفی یادآور شد: با این صرفه جوییها از افت فشار گاز جلوگیری شده و به رفع محدودیت تامین گاز صنایع و نیروگاهها کمک میشود و از قطع گاز در مناطق انتهای شبکه و خاموشی برق ناشی از محدودیت سوخت نیروگاهها نیز جلوگیری میشود.
انتهای پیام/
|