نشریه الکترونیکی پیک توزیع شرکت توزیع نیروی برق استان همدان

خبر ویژه
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان تأکید کرد

ضرورت همکاری بین دانشگاه و صنعت برق در حوزه مدیریت مصرف انرژی

به گزارش روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق استان همدان، علی سهرابی بیدار در همایش روز ملی صنعت برق در دانشگاه صنعتی همدان با بیان اینکه مشترکین ما در حال حاضر به بیش از 848 هزار مشترک می‌رسد، اظهار کرد: طول شبکه‌های توزیع ما حدود 20 هزار کیلومتر و تعداد ترانسفورماتورها20 هزار و 180 دستگاه با ظرفیت 2 هزار و 559 مگاولت آمپر است.

وی با بیان اینکه نرخ رشد سالانه مصرف در استان همدان در سال گذشته تقریبا معادل 6 درصد بوده است، گفت: در حال حاضر 51 مگاوات نیروگاه خورشیدی فعال در استان داریم و 137 مگاوات نیروگاه جدید در حال اجرا است و یک هزار و 500 مگاوات نیز در مرحله صدور مجوز هستند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان گفت: انرژی برق، موتور محرک توسعه اقتصادی و اجتماعی است، اما افزایش بی‌رویه مصرف، تاب‌آوری شبکه را به خطر انداخته و محیطزیست را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

وی ادامه داد: در استان همدان، با وجود تلاش‌های مستمر برای توسعه زیرساختها، رشد مصرف سالانه ۶ تا ۸ درصدی، ما را با چالش‌هایی مانند پیک مصرف تابستانی و ضرورت سرمایهگذاری‌های کلان مواجه کرده است.

سهرابی بیدار با بیان اینکه امروز ضرورت مدیریت مصرف انرژی برق بر کسی پوشیده نیست، گفت: مدیریت مصرف، نه یک محدودیت، بلکه فرصتی برای خلق آیندهای پایدار است.

وی با اشاره به اهمیت مدیریت مصرف انرژی افزود: در این راستا چند نکته از جمله تعادل بین عرضه و تقاضا، مسئولیت زیستمحیطی و اقتصاد مقاومتی قابل توجه است و همین موضوع ضرورت همکاری بین دانشگاه و صنعت برق را نمایان می‌کند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان به پنج محور کلیدی همکاری با دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: یکی از این محورها پروژه‌های تحقیقاتی کاربردی است که می‌تواند در زمینه بهینه‌سازی تلفات شبکه که هم‌اکنون 9.2 درصد است، توسعه سیستم‌های پیش‌بینی پیک مصرف با هوش مصنوعی و مطالعات پایداری شبکه با نفوذ بالای انرژی‌های تجدیدپذیر باشد.

وی توسعه فناوری‌های نوین با پیاده‌سازی کامل کنتورهای هوشمند و توسعه فناوری‌های شبکه‌های هوشمند، توانمندسازی نیروی انسانی با برگزاری دوره‌های کارآموزی تخصصی برای دانشجویان، انجام طرح‌های پژوهشی مشترک  و برگزاری مسابقات سالانه نوآوری در مدیریت انرژی را از دیگر محورهای این همکاری برشمرد.

سهرابی بیدار تصریح کرد: انجام پروژه‌های دانش‌بنیان با حمایت از استارت‌آپ‌های حوزه انرژی، خرید تضمینی محصولات نوآورانه و ایجاد مرکز رشد تخصصی انرژی و همچنین برنامه‌های فرهنگ‌سازی از قبیل راه‌اندازی کمپین‌های مشترک مدیریت مصرف، تدوین استانداردهای آموزشی و راه‌اندازی سامانه مشاوره آنلاین انرژی نیز می‌تواند از محورهای همکاری بین صنعت برق و دانشگاه باشد.

وی ابراز کرد: شرکت توزیع نیروی برق همدان نیز آماده هر گونه همکاری با متخصصین و دانشجویان در زمینه حمایت از پایاننامههای مرتبط، اجرای پروژه‌های پایلوت دانشجویی و استقبال از ایدههای نوآورانه است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان با بیان اینکه صنعت برق، امروز بیش از هر زمان دیگری به خلاقیت و همت جوانان و متخصصین نیاز دارد، گفت: صنعت برق در آستانه تحولی بزرگ قرار دارد و ما در استان همدان می‌توانیم با همکاری شما متخصصان و دانشجویان قطب فناوری‌های هوشمند انرژی، الگوی مدیریت مصرف در کشور و پیشگام در توسعه انرژی‌های پاک باشیم.

انتهای پیام/